fbpx
Drinken

Drinken

DRINKEN

De drankjes in Abbey zijn zoveel mogelijk handgemaakt en puur. We gebruiken zoveel mogelijk lokale ingrediënten en onze barista’s Jessy en Lisette maken alles dagelijks lekker vers klaar. Van onze huisgemaakte Vliermonade met vlierbloesem uit het Westerpark en versgeperste sappen tot de Salvador Vermouth die we zelf in Malaga verbouwen. Voor alle gasten heeft Abbey iets lekkers, fris en goed getapt op de kaart.

BEKIJK HIERONDER ONZE DRANKJES

Koffie en Thee

Koffie en Thee

Koffie en Thee

Wij serveren de ultieme feel-good koffie. Een blend zo relaxed als een zondagochtend, zacht genoeg om hobbels op je pad te dempen. Boordevol tonen van romige chocola en hazelnoot, waar Centraal – en Zuid-Amerikaanse koffies bekend om staan. En met liefde gemaakt door onze barista’s Jessy en Lisette. Die beide het vak in Australië hebben geleerd. Van de espresso tot de cortado en weer terug. Geserveerd met een huisgemaakt boterkoekje. Dat is toch genieten?!

In tegenstelling tot de koffie (Peru), wordt onze thee op de hoek van de straat verbouwd. Zoals bijvoorbeeld de “Frisse Amsterdammer”. Een verfrissende, heerlijk geurende kruidenthee met brandnetel, zoethout, venkel, vlierbloesem, pepermunt en citroengras. Abbey werkt daarom samen met Kruidenthee Amsterdam. Zij stimuleren de biodiversiteit in Amsterdam en gebruiken geen bestrijdingsmiddelen. We maken natuurlijk ook zelf verse theeën met onder andere munt, gember, sinaasappel en citroen.

Bier en Wijn

BIER & WIJN

Bier en Wijn

Met 10 tapkranen is er in Abbey altijd een heerlijk biertje voor elk moment van de dag. We gunnen zowel traditionele abdijbieren als onbekende en lokale brouwers een plekje op de tap. Waarbij alle bierstijlen vertegenwoordigd zijn. Een van onze favorieten is de DAVO Road Trip. Een friskruidige Tripel en een behoorlijke beuker. Maar ook gevaarlijk doordrinkbaar en vooral lekker.

Bij het selecteren van de wijnkaart is vooral veel geproefd. Heel veel geproefd. En dat heeft geleid tot een mooie selectie aan wijnen, waarbij we zoveel mogelijk verschillende druiven, stijlen en regio’s willen aanbieden. Abbey heeft hele mooie Franse, Italiaanse en Spaanse wijnen, maar ook een heerlijke Malbec uit Argentinië of een verfrissende Sauvignon Blanc uit Chili. Daarnaast hebben we heerlijke bubbels en een rosé die héél goed bevriend is met de zon.

Wij zitten zelf ook niet stil. In de heuvels van Malaga hebben we een klein wijnhuisje waar we Salvador Vermouth en Salvador Moscatel produceren. Twee heerlijke dranken die exclusief in Abbey verkrijgbaar zijn.

Cocktails

Cocktails

Cocktails

Abbey heeft een heerlijke en verfrissende cocktails. Perfect voor een zomerse dag of om lekker aan de bar te genieten. In samenwerking met The Cocktail Agency heeft Abbey een gebalanceerde en uitdagende cocktailkaart gemaakt waarin ook calorie- en alcoholarme opties aanwezig zijn.

Sterk

Sterk

Sterk

Ook op het gebied van sterke dranken valt er genoeg te proeven in Abbey. Naast een mooie selectie van bourbon, cognac en whiskey, zijn er vooral veel lokale Amsterdamse destillaten te proberen. Een mooi voorbeeld is Bakers Best jenever: Een eco-jenever gebrouwen van onverkocht brood in een fles van gerecycled glas.

Lokale bakkers doneren het oud brood, waardoor er geen standaard fles Bakers Best bestaat en iedere donatie een eigen unieke smaaksensatie garandeert. Bakers Best jenever geeft het afgedankte brood een tweede leven. Eén fles Bakers Best jenever is goed voor de redding van zeven sneetjes brood.