Abbey’s Wijnboekje

Op zaterdag 7 augustus 2021 opende Abbey voor het eerst een bijzonder wijnboekje waarin sommeliers hun favoriete wijnen noteren. De wijnkenner neemt alle gasten aan de hand van persoonlijke verhalen mee door zijn/haar jaren in de wijnindustrie en verteld waarom de wijnen bijzonder zijn en een plekje in het wijnboekje verdienen.

De wijnen worden ondersteund door een vijf-gangen-diner dat chef Joeri aanpast aan de keuzes van de sommelier. Na afloop van de avond wordt het boekje doorgegeven aan een andere sommelier. Zo maken we binnen Abbey een wonderlijke reis langs de meest bijzondere wijnen die verkrijgbaar zijn. De eerste editie is afgetrapt door een bevriende wijnkenner: Bas Westenenk.

Na een mooie carrière bij verschillende toprestaurants – waaronder De Bokkedoorns** – heeft Bas sinds kort een eigen wijngaard met vrienden in Schagen. Op Wijngaard Avendorp deelt hij z’n passie met “wijngenoten”. Hieronder kun je lezen welke wijnen hij heeft geselecteerd en waarom deze zo bijzonder voor hem wijn.

De wijnen zijn tijdelijk in kleine oplage beschikbaar in Abbey. Die kun je terugvinden in ons Digitale Wijnboekje. Onderstaand kun je terugvinden wanneer de volgende editie(s) van deze bijzondere avond op de agenda staan.

Geen evenementen gevonden!