Feest in Abbey

Wanneer je iets bijzonders wilt vieren moet het natuurlijk gezellig zijn! Daarvoor zijn leuke mensen belangrijk, maar óók een goede organisatie. Die nemen we graag voor je uit handen. Abbey heeft jarenlange ervaring in het hosten van feesten voor verschillende groepen en doeleinden. Van een huwelijk tot een bedrijfsfeest. Voor elk samenzijn hebben we een passende oplossing! Hieronder zullen we onze mogelijkheden met je delen.

Aantal gasten

Hoeveel gasten kun je uitnodigen in Abbey? Zowel het zonnige terras als knusse restaurant lenen zich perfect voor grotere groepen. In het restaurant kunnen we ongeveer 40 zittende gasten ontvangen en zo’n 80 staande gasten. Het overdekte terras biedt plek aan een gelijk aantal mensen. Voor grotere groepen kunnen we in de zomer ook ons kerkterras inzetten. Daar is plaats tot 100 zittende gasten. Wil je graag een besloten feest? Daarover staat meer beschreven onderaan deze pagina.

Welkomstbubbel

Bij een feestelijke opening van het samenzijn horen natuurlijk bubbels! Daarom biedt Abbey de mogelijkheid om bij de ontvangst van de gasten een glas met (alcoholvrije) bubbels te serveren. De huisbubbel van Abbey is een bloemige Cava uit Cataluña met een zacht droge mousse met iets appel, peer en citrusfruit in de smaak. Het is mogelijk om de welkomstbubbel te upgraden naar Champagne. Wij serveren een Premier Cru Champagne van 100% Chardonnay met tonen van witte bloemen en aroma’s van linde en meidoorn.

Dranken

De kans is groot dat jij en jouw gasten een drankje willen drinken op het feest. Abbey heeft een zeer uitgebreide drankenkaart met heerlijk bieren, prachtige wijnen en verfrissende cocktails. Het is aan jou om te bepalen wat je wilt schenken tijdens de party. De basisoptie voor dranken bestaat uit fris, huiswijn en bier. We schenken in dat geval op jouw rekening alleen dranken die budgettair vriendelijk zijn. Een tweede optie is het uitbreiden van deze dranken met speciaalbieren – denk bijvoorbeeld aan IJwit of Lellebel – en alle wijnen op glas. Deze wijnen zijn kwalitatief hoogwaardiger dan de huiswijn. Als laatste optie is er de “open bar”. Dit betekend dat gasten de vrijheid hebben om al het voorgaande inclusief cocktails – denk bijvoorbeeld aan Aperol Spritz of Pornstar Martini – en andere exclusievere dranken te bestellen.

Luxe hapjes

Wij zorgen ervoor dat de smaakpapillen van jouw gasten niets te kort komen. Onze chefs bereiden meerdere gangen van luxe hapjes die in kleine porties aan de gasten worden geserveerd. Deze luxe hapjes kunnen staand en met gebruik van een vork worden gegeten. Zo blijft het feest dynamisch en heeft iedereen de vrijheid om met elkaar in gesprek te gaan. Het is mogelijk om 3 tot 7 gangen “finger food” te bestellen. Voorbeelden van onze luxe hapjes zijn La Tomatina, Ceviche van Zeebaars of getrancheerde Entrecote. Natuurlijk is het ook mogelijk om één gang in te richten met borrelhapjes. In dat geval komen we langs met een hoogwaardig snackplateau met Holtkamp bitterballen, kimchi croquetten, crispy chicken, oesterzwam bitterballen en kaastengels, geserveerd met huisgemaakte sauzen.

Versierservice

Wil je graag dat we jouw plek volop versieren met slingers, ballonnen en andere feestelijkheden, maak dan gebruik van onze versierservice! Wij zorgen ervoor dat jouw verjaardag, huwelijksfeest of andere festiviteit prachtig versiert is in de stijl van Abbey. Wij zorgen ook dat alles weer netjes wordt opgeruimd. Het ophangen van eigen versieringen of het gebruiken van confettikanonnen zijn niet toegestaan.

Budgetbewaking

Wij vinden het belangrijk dat je zorgeloos kunt genieten van het feest en het samenzijn. Daarom bespreken we voorafgaand aan het feest een budget dat wij bewaken. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan… Op het moment dat het budget bijna behaald is, zullen we dat doorgeven. De rekening wordt dan gesloten of het budget wordt in overleg aangepast. Wanneer de rekening wordt gesloten kunnen gasten vanaf dat moment gewoon op hun eigen rekening bestellen. Deel jouw budget in het aanvraagformulier zodat we hier rekening mee kunnen houden in ons voorstel.

Besloten feest

Abbey is een plek voor iedereen. We vinden het belangrijk dat de buurt altijd bij ons kan binnenlopen. Daarom beperken we het aantal besloten feesten tot maximaal eens per maand. Aangezien Abbey geen andere gasten kan aannemen werken we bij besloten feesten met een minimale uitgave:

  • Overdag (tot 18:00) is de minimum uitgave €750 per uur met een minimum verblijf van 2 uur;
  • Avonds (na 18:00) is de minimum uitgave €1.000 per uur met een minimum verblijf van 4 uur.

Aanvraag

Contactgegevens

Invulling

Upgrades

Planning