ABBEY ZOEKT NIEUWE CHEF

Ook bij Abbey zien we soms gewaardeerde collega’s vertrekken. Chef Bas keert terug naar de stad van zijn jeugd, namelijk Deventer. Dat betekent dat Abbey opzoek gaat naar nieuw culinair talent, en dat je in het Oosten van het land binnenkort héél erg lekker kunt eten. We spraken met Chef Joeri over de nieuwe vacature en wat hij zoekt in zijn rechterhand.

Joeri wat hoor ik nou, gaat chef Bas Abbey verlaten?

Mijn lieve vriend Chef Bas gaat deze tent verlaten, helaas. Helaas voor ons, maar we zijn heel blij voor hem, want hij gaat terug naar het prachtig mooie Deventer. In plaats van zijn vleugels uitspreiden, een soort terugvlucht naar het vertrouwde nest.

Chef Joeri, Abbey

Dus je bent op zoek naar een nieuwe chef?

Ik ben hier begonnen als chef en Bas is echt mijn rechterhand. Sterker nog, sinds hij hier werkt doen we eigenlijk alles samen. Het ontwikkelen van het menu, de recepten. In die zin versterken wij elkaar en vullen we elkaar aan qua kookstijl, creatieve ideeën. Maar ja, dit is ook weer een kans voor nieuw talent en daarmee inspiratie voor mij.

Chef Joeri, Abbey

Wat zou voor jou de ideale collega zijn?

Dat is tweeledig. Het gaat om focus, maar ook om plezier. Koken vereist een bepaald verantwoordelijkheidsgevoel, een passie voor koken brengt ook veel plezier met zich mee. Dus aan de ene kant kan je heel serieus met je vak bezig zijn, maar aan de andere kant kan je ook heel hard lachen met je collega’s. Je moet niet bang zijn voor fouten, of mensen in de zeik te nemen. Wij zijn hier lekker aan het koken voor de mensen, dat is het belangrijkste. Daar is de zaak op gebouwd.

Dit is een zaak waar je met je vrienden komt eten, echt lekker eten van een hoge kwaliteit. En het is een zaak waar je goede bieren en wijnen bij je eten krijgt, waardoor je vervolgens lachend en rollend naar buiten gaat.

Chef Joeri, Abbey

Hoe zou je jouw manier van koken omschrijven?

Onze focus ligt op kwaliteit, maar zonder poespas. In plaats van dat er 11 elementen op een bord liggen, zijn het er hier 5. Daardoor moeten die 5 elementen wel echt raak zijn en in balans met elkaar. Daarvoor moet je terug naar de kern van het product. Daardoor zijn we zeker verfijnd qua smaak, maar wel ruw in de opmaak. Een goede lik crème, mooie garnituur, een vers stuk vlees/vis/groente en een saus die alles verbindt.

Chef Joeri, Abbey

In wat voor soort keuken zou deze potentiële nieuwe chef in terecht komen?

Chef Bas is een kwalitatief goede chef, maar het belangrijkste is dat je qua persoon goed bij elkaar past. We hebben een hecht team, samen met chef Max in de keuken en met de bediening aan de voorkant. We werken samen naar 1 doel toe en dat is bijna belangrijker dan de kwaliteiten die je hebt in de keuken. Motivatie is niet aan te leren en kookkunde vaardigheden wel. Ik heb liever dat je heel graag een eitje wil bakken, dan dat je heel goed een eitje kan bakken.

Chef Joeri, Abbey

Die sfeer van Abbey, wat houdt dat precies in?

Ik denk dat wij een redelijk uniek team hebben hier in Amsterdam. Wij vinden namelijk allemaal de horeca écht leuk en zijn een soort bij elkaar geraapte familie. De glimlach aan tafel is echt. Wij zijn blij als mensen binnen komen lopen en wat bestellen. Het maakt niet uit of je honderd uitzonderingen hebt, we genieten van de mensen die er zijn. Anders kan je net zo goed niet in de horeca werken.

Chef Joeri, Abbey

Dus nog even tot slot, wat moet er nu gebeuren?

Er moet nu een onwijs leuke jongeman of -dame binnenlopen. Eentje waarvan we meteen denken, daar wil ik een goede avond mee aan de bar zitten. En dan blijkt hij of zij ook nog een lekker potje te kunnen koken.

Chef Joeri, Abbey

Delen? Kies je platform hiernaast!

By Published On: 5 december 2021Categories: Nieuws