De nieuwe huiskamer van Bos en Lommer


De nieuwe huiskamer van Bos en Lommer

Vandaag verscheen in Het Parool een leuk artikel over Abbey. In het interview wordt het onderzoek beschreven dat voorafging aan de opening, waaruit bleek dat er behoefte was aan meer horeca in Bos en Lommer, en ingegaan op de fijne eerste maand. Ook wordt uitgelegd dat de naam van het restaurant verwijst naar het wereldberoemde album Abbey Road van The Beatles. Roy bezoekt Liverpool namelijk elk jaar met zijn broer en vader. Laatstgenoemde is gek van de band, en een verwijzing kon niet uitblijven.

Abbey is de nieuwe woonkamer van Bos en Lommer – Het Parool

Roy doet het natuurlijk niet alleen: met chef en patissier Joeri en barista Jessy houdt hij de zaak draaiende. Er is expres gekozen voor vaste gezichten: als het goed is zijn de gasten dit ook. Af en toe komt er wel een toerist binnen, maar het grootste deel van de gasten komt uit de stad.

Op de kaart staat geen gerecht dat duurder is dan 20 euro. Zelf houdt Pannekeet van de hertenbiefstuk (€19) die nu op de kaart staat, maar ook aan vegetariërs is gedacht, met onder andere een risotto met pompoencrème (€14). Al het zoet wordt door de patissier zelf gemaakt: van de appeltaart en brownie (beide €4) tot de stukjes boterkoek die bij koffie en thee worden geserveerd.

Categories

+ There are no comments

Add yours