De nieuwste flessen in het wijnboekje

Op zaterdag 5 maart opent Abbey het inmiddels alom bekende wijnboekje. In dit geschrift van geluk noteren (gast)sommeliers hun favoriete wijnen. De wijnkenner neemt alle gasten aan de hand van persoonlijke verhalen mee door zijn/haar jaren in de wijnindustrie en verteld waarom de wijnen bijzonder zijn en een plekje in het wijnboekje verdienen. Op 5 maart zal Roy Pannekeet zijn favoriete wijnen presenteren.

Roy Pannekeet

Roy heeft jarenlang in de horeca gewerkt en is de mede-eigenaar van Abbey. Hij heeft de lockdownperiode aangegrepen om zich nog meer te verdiepen in wijn en heeft bijzonder veel geproefd. Hij heeft zes topwijnen geselecteerd die hem tijdens de sluiting het meeste konden bekoren. Hij heeft de volgende selectie gemaakt:

  • Pernet & Pernet Champagne ’Blanc des Blancs’
  • Grüner Veltliner ‘Klostersatz’
  • Sancerre Blanc
  • Pinot Noir ‘Von Bundsanstein’
  • Negre de Negres
  • Chateau Simon Sauternes

Favoriete wijn?

Mijn favoriete wijn is de Sancerre! Afgelopen jaar zouden we met 8 vrienden naar Japan voor een culinaire trip. Helaas kon dat niet doorgaan… We hebben toen zelf een fantastische avond georganiseerd en bij deze wijn maakte m’n hart een klein sprongetje…

Het wijnhuis van de familie Mellot gaat terug naar 1513. Inmiddels staat de 19e generatie aan het roer van dit dynamische wijnbedrijf. Het is deels gevestigd onder het dorpsplein van het beroemde wijndorpje Sancerre. In de uitgestrekte kelders maakt de huidige Alphonse zijn nationaal en internationaal zeer geliefde wijnen. Men bezit 47 ha wijngaard op de beste locaties van het Sancerre gebied, van de topwijngaard ‘La Moussière’ heeft men alleen al 45 ha in bezit. Sinds 1995 werkt men biologisch, vanaf 2004 biodynamisch. Alle wijnen zien in meer of mindere mate hout. Alphonse Mellot behoort bij de allerbeste producenten van Sancerre.

Vijf-gangen-diner

De wijnen worden ondersteund door een aperitief en vijf-gangen-diner dat chef Joeri aanpast aan de keuzes van de sommelier. Na afloop van de avond wordt het boekje doorgegeven aan een andere sommelier. Zo maken we binnen Abbey een wonderlijke reis langs de meest bijzondere wijnen die verkrijgbaar zijn.

Delen? Kies je platform hiernaast!

By Published On: 22 februari 2022Categories: Nieuws