Oprichting van Abbey

De deuren van Abbey zijn op 1 november 2019 voor het eerst geopend. Met het idee een plek te creëren waar mensen met veel plezier komen. Waar gasten uit de buurt een borrel drinken en hapje eten en met elkaar bijpraten. Een plek die een verbindende rol speelt in Bos en Lommer en gasten een kwalitatief hoogwaardige horecabeleving geeft, zonder poespas en absurde prijzen. Een combinatie van een restaurant en een bar, waar alles mogelijk is en het bruist van positieve energie. Een plek waar het personeel plezier uitstraalt en zichzelf kan ontwikkelen.

“Al mijn hele leven ga ik samen met mijn vader en broertje naar Liverpool. Mijn vader is namelijk gek op die stad. Op het voetbal en bovenal op zijn jeugdidolen: The Beatles. Deze band speelt naast pakkende deuntjes ook een belangrijke rol in onze relatie. Het leek me daarom mooi een verwijzing te laten terugkomen in de zaak. De Beatles namen hun muziek op bij ‘Abbey Road Studio’s’ en pronkte – in de gelijknamige straat – op een iconische albumhoes. Ook is Abbey gelegen naast de Boomkerk. Vandaar de keuze voor de vele abdijbieren. Welke gebrouwen worden in een abbey.”

Roy Pannekeet, Eigenaar

Eten & Drinken

De gerechten in Abbey zijn puur en zonder poespas. De borden bestaan uit maximaal zes ingrediënten die harmonieus een smakend geheel vormen. Het zijn zoveel mogelijk lokale producten en worden allen dagvers door chef Joeri en Bas bereid. Van de boterkoek tot de mosterd bij de bitterbal. Het wordt bij Abbey zelf gemaakt om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Voor alle gasten heeft Abbey iets lekkers op de kaart. Alle gangen bestaan uit vegetarische-, vis- en vleesgerechten, die gemakkelijk aangepast kunnen worden naar specifieke dieetwensen of allergieën.

“Ik hou ervan om gerechten te laten stralen in eenvoud. De smaken van ons eten zijn puur en eerlijk. In ons vak zeggen ze vaak dat chefs van kleine gerechten houden. Dat kan ik alleen maar beamen. In onze bereidingen kun je de klassieke Franse keuken herkennen. Ik vind het leuk om die te combineren met Hollandse producten en zo een mooie mix te creëren van nieuwe smaken met oude technieken.”

Joeri Quax, Chefkok

Pers & Reviews

We krijgen gelukkig veel lieve berichten van onze gasten en de schrijvende pers. Het doet ons altijd goed als mensen hun ervaringen met ons delen. Ook als deze opbouwend zijn. Onderstaand een greep uit de feedback die wij krijgen van journalisten en onze gasten.

“Bos en Lommer is met de opening van Abbey Amsterdam een nieuwe hotspot rijker. Met een heerlijk zonnig terras dat perfect is om af te spreken met vrienden en tot laat te blijven hangen. De stijl is puur en er wordt gekookt met zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Het is er sinds de opening al behoorlijk druk, dus reserveren is handig!”

YOUR LITTLE BLACK BOOK

“Er was een schreeuwende behoefte aan nieuwe horeca in Bos & Lommer. Entree Abbey. Deze nieuwe huiskamer voor de buurt combineert verfijnde gerechten met de sfeer van een bar.”

PAROOL

“Wat een fijne plek! Super enthousiaste en leuke bediening, heerlijk eten en fijne plekjes in het zonnetje! Een aanwinst voor de buurt.”

SARAH POST

“Bij Abbey eet je op niveau. Chef Joeri heeft een zwak voor de Franse keuken, want hij strooit met beurre blanc en heerlijke garnituren. De hele buurt schuift aan en gezelligheid kent geen tijd.”

WESTKRANT

“Heel lekker eten met geweldige drankjes. Personeel is super professioneel en heel aardig. Een aanrader als je in west bent.”

FRANS GOUTIER

“Heerlijk terras en super vriendelijke bediening. Maar, ze hebben gewoon ook echt lekker eten. Deze keer alleen bij de hapjes gehouden, maar de inktvis was verrukkelijk en de kimchi vegan kroketten echt verrassend sensationeel! Die zijn echt heel erg lekker!”

HENDRIK BEENKER

Duurzaamheid

Duurzaamheid is belangrijk bij Abbey. We werken zoveel mogelijk met lokale producten en houden rekening met hetgeen er in het seizoen is. Ook zijn we kritisch op onze leveranciers. Ook deze zijn lokaal en komen hun producten veelal met de fiets brengen. Vlees is natuurlijk ook een belangrijk topic in het geval van duurzaamheid. Bij Abbey proberen we zoveel mogelijk verrassende vegetarische opties aan te bieden en onze gasten te verleiden tot een vegetarische of vegan maaltijd. Voor de gerechten waarin we vlees verwerken, proberen we dit zo lokaal en duurzaam mogelijk te doen. Zo gebruiken we vlees van Dubbeldoelkoe. Deze dieren hebben een langer leven dan vleeskoeien aangezien ze eerst worden gebruikt als melkkoe. Dit geeft ook een intensere smaak wat je kunt proeven in de gerechten.

Terras

Abbey heeft het meest zonnige terras van Amsterdam West. We hebben drie verschillende terrassen die waardoor het op elk moment van de dag mogelijk is te zonnen. Direct vanaf de opening om 11:00u zit je heerlijk buiten om te genieten van een lunch en bakje koffie. Tot in de late uurtjes schijnt het zonnetje in Bos en Lommer. Daarnaast staan er rondom het terras windschermen, hebben we een prachtige overkapping en wordt het bij minder weer heerlijk verwarmt door heaters. Je zit buiten dus altijd comfortabel bij Abbey. Daarnaast is het terras onlangs door een Crowdfunding gerenoveerd. Er is een knusse boombank rondom onze kurkeik, hoge tafels en krukken voor een borrel met vrienden, ronde tafels voor een gezellig diner en een fijne lounchebank waarin je kunt genieten van heerlijke cocktails.